Parim foolium

Hõbepaber on grillil või ka ahjus toitu valmistades üks üllatavalt kasulik ja mitmekülgne vahend. Võtad liha grillilt ja mässid selle fooliumisse ning jätad mõneks ajaks järelküpsema. Uut kuumust peale ei tule, aga lihas juba olemas olev kuumus liigub järjest sisemistesse kihtidesse ja nii saad ühtlasemalt valminud liha. Või mässid BBQ ribid fooliumisse ja jätad ahju veel pooleks tunniks või tunniks, saavutades samuti ühtlase küpsemise ning väldid niiskuse aurumist ja liha kuivamist. Samas võid fooliumist vajadusel voltida kastmepanni, sütele panemiseks veekausi, suitsulaastud nende põlemamineku takistamiseks fooliumist nutsakusse mässida (kuigi otse hõõguvatele sütele pannes annavad paljud fooliumid alla ja põlevad auguliseks), sellest saab voltida peegeldi, millega vajadusel mingitest tsoonidest kuumust eemale juhtida jne.

Seega, igal grillmeistril võiks rull fooliumit alati käepärast olla, kunagi ei tea, milliseks neist eelpool loetletud põhjustest või mõneks sootuks uueks seda vaja võib minna. Tegin muidugi väikese testi ja vaatasin, mida poodides pakutakse. Väga palju sorte kokku ei ajanud, aga need mõned, mis läbi vaatasin, on siin.

Peclan grill foolium

Vileda tugev foolium

Linder grill foolium

Rainbow Prisma grillimisfoolium

Nagu näha, püüdsin testi valida just selliseid, mida müüakse kui grillimiseks sobivaid või lihtsalt tugevaid/paksemaid. Tulemuseks on, et Linderi Grill-Alu-Folie nimeline ja Rainbow (Prisma) Vahva Alumiiniofolio said üsna võrdselt head kohad, samas kui kaks esimest minu testis põrusid. Pacan’i foolium on küll lai, aga nii õhuke, et sellega midagi mõistlikku teha ei saa, lapsed võivad jõulukaunistusi välja lõigata ehk. Vileda oli ka ootamatult õhuke, kuigi pakend lubab erilist vastupidavust, lisaks on Vileda foolium kitsas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga