Parim või
Esiteks kasuta alati võid, mitte margariini, sest ehtsa asja maitse on ikka oluliselt parim kui võilaadsetel toodetel. Teiseks kasuta head võid, sest võil ja võil on ka vahe. Tegin poes müüdavatest Eesti võidest pisikese testi, ehk võtsin sinna esialgu vaid nelja tootja võid ning nendeks olid Tere, Saaremaa, Farmi ja Rimi võid.
Edasi selitasin need, ehk sulatasin väikesel soojusel ära ja lasin kihistuda. Mida rohkem kollast võimaterjali ja mida vähem sinna peale kogunevat vahust proteiinikihti ning põhja settivaid piima jääkaineid, seda parem või. Siin väike ülevaade selitamisprotsessist Rimi või näitel:
Kui kolm võid, Saaremaa või, Rimi või ja Tere või selitatult kõrvuti panna, on tulemus selge. Neljandast, Farmi võist ununes mul pilt tegemata, aga esikohta ei oleks ta saanud.
Võitjas ei ole kahtlust, kõige väiksemad muu aine kihid on Saaremaa võil ja kuniks kunagi suurema testi viitsin läbi viia kasutan seda või üldse mõnda head Prantsusmaa võid.
Sõber saatis vihje, et näiteks lätlased toodavad ja müüvad suure eduga selitatud võid ka tavalises toidupoes. Selline topsik maksab kusagil 3 euro kandis.
Missugune on sinu lemmikvõi? On soovitusi jagada?
Lisa kommentaar