Suvikõrvitsa pasta

Kui sul on pann, saad grillil valmistatud roogade hulka kõvasti laiendada.

Vaja läheb seekord::

Noort suvikõrvitsat
1 tk
Pastat (täitsa suva, millist)
Ports
Värskelt pressitud õli
Sorts
Soola-pipart
Parajalt

Ütleme, et sul tuli pähe mõte teha vahelduseks üks jaburalt lihtne ja maitsev taimetoit. Pane ports pastat (makarone, noh!) keema ja võta samal ajal üks noor suvikõrvits. Vanad lähevad tuimaks, aga noorelt on need hirmhead. Tõmba sellest kartulikoorimisnoaga õhukesed viilud ja tee mõni kuubik ka sekka, et huvitavam oleks. Prae extra virgin oliiviõlis keskmisel kuumusel, ole selle õliga ettevaatlik, et ta suitsema ei läheks! Seega ära liiga kuumaks aja. Heida suvikõrvitsaribad ja -kuubikud pannile ja särista u 7-10 min. Sura natuke soola ka peale.

Nõruta pasta, vala taldrikule ja tõsta sinna peale pannilt võetud suvikõrvitsaribasid. Kui tunned, et on veel vähe, vala sinna otsa natuke oma lemmikut külmpressitud õli ja jahvata peale terake pipart. Juhtub mingit rohelist ürti olema? Puista peale. Mul oli punet ja see sobis väga hästi.

Sõnaga max 10 minutiga on sul selline mõnus kevadine maitse suus, et hoia mütsi kinni!