Steik

Steik on loomalihatoitude kunn.

Asi väga lihtne. Võta kaks tükki umbes pöidlajämedust kvaliteetset loomalihalõiku, mis on mõeldud steigina/steegina küpsetamiseks (mitte hautamiseks). Hõõru need meresoolaga kenasti sisse ja hoia steike umbes pool tundi toasoojas, et need ka seest veidi soojenda jõuaks. Sool imendub lihasse, toob mahlad esmalt selle pinnale, ent liha imeb need peagi uuesti sisse. Sool pehmendab liha.

Küta söed või gaasigrill maksimaalselt kuumaks. Nii kuumaks kui läheb. Ja viska steigitükid grillile. Pead kuulma korralikku särisemist. Lased sellel niimoodi u 5 min kummaltki poolt praadida ja võtad grillilt ära. Puista värskelt jahvatatud musta pipraga üle. Kui teed seda enne grillimist, on oht, et põletad pipra lihtsalt ära ja piprasuse asemel maitsed sütt.

Steigi peale pane ürdivõid, mille võid isegi liha pinnale enne serveerimist laiali hõõruda. Ürdivõi tegemiseks sega lihtsalt kokku või, pressitud või hakitud küüslauguküüs ja hakitud peterselli.