Röstitud ciabatta

Toidu kõrvale on ikka mõnus väikest saia-leiba hammustada. Aga eriti vahva on, kui see sai tuleb grillilt, nagu sinu ülejäänud roog. Värske ciabatta muudab veel värskemaks ainult oliiviõli ja terake küüslauku ning soojus.

Vaja läheb:

Ciabattat
Piisavalt
Extra virgin oliiviõli
Kulin
Küüslaugu küüs
1

Osta värsket ciabattat (itaalia hele leib) või kui seda ei leia, siis tegelikult võid minu poolest kasutada kasvõi Kirde saia. Hea saab ikka, isegi kui mitte NII hea nagu ciabattaga. Edasi pintselda saiaviilud mõlemalt poolt extra virgin oliiviõliga üle ning pane grillplaadile, grillrestile või kui on talvine aeg ja grilli kasutada ei taha, siis miks mitte pannile. Rösti mõlemalt poolt õrnalt kuldseks ning lõika üks puhastatud küüslauguküüs pooleks. Hõõru ühe poolega saiaviilud üle. Sai saab ju grillil sellise kõvema kooriku ja hõõrumine on täiesti võimalik ilma saia hävitamata. Tegelikult märkad, kuidas küüslauk justkui sulab, kui sellega saia hõõrud.

Serveeri kohe, kuumalt. Võid seda pakkuda ka eelroaks, mina isiklikult olen neid vahel järjest nii palju pistnud, et muud enam ei mahugi, see on lihtsalt nii hea 🙂