Rabarberi magustoit

Jaanipäevaks ei kasva kõrgeks ainult rohi, vaid ka rabarber ja mida muud selle hapu varrega ikka teha kui nahka pista. Soovitavalt kuuma ja magusana. Ja soovitavalt olgu sellega toimetamine ülilihtne.

Vaja läheb:

Rabarberi varsi
u 5
Võid
Mõnigi kild
Suhkrut
Maitse järgi
Kaneeli
Maitse järgi
Kohupiimakreemi
Pakk

Koori rabarberivarred ära ja lõika paarisentimeetristeks tükkideks. Vala pannile ja pane nende peale mõnedki killud võid, vaata umbes pildi järgi palju ma panin. Suhkur. Ära unusta suhkrut! Ja pane seda pigem rohkem kui vähem, sest rabarber oskab ikka üllatavalt hapu olla. Lisaks puista sinna maitse järgi ka kaneeli peale, et huvitavam oleks.

Nüüd tõsta panniga grillile või pliidile ja las ta seal podiseb. Pliidil pane pannile kaas ka peale, grilli puhul piisab ka grilli enda kaanest. Las ta seal haudub, isegi segada pole teda õieti vaja, ehkki paar korda võid seda ju teha. Mingi aja pärast on see parajaks rabarberimassiks muutunud ja alla vajunud, siis sega kindlasti, et maitsed ühtlaselt jaotuks.

Edasi polegi muud kui tõsta aga see rabarberisegu kaussi, otse kohupiimakreemi peale. Sealt edasi saad vist isegi aru, mis teha tuleb. Ära süüa, muidugi!