Minutipihvid ürtidega

Poes müüdavad minutipihvid on ühed imelikud loomad. Näevad välja kahtlased ja kui neid veidi liiga kaua küpsetada, lähevad kole kiiresti puiseks ja ebameeldivaks. Samas liiga vähe ei taha jälle sealiha küpsetada. Kuidas siis teha?

Vaja läheb:

Minutipihvid (tee ise või osta)
Suva
Värskeid või kuivatatud ürte
Ports
Taimeõli (mitte extra virgin)
Mõni spl
Soola
Piisavalt
Pipart
Piisavalt

Võta poest minutipihvid või kui sul kodus sobiv tükk sealiha ja lihahaamer juhtuvad olema, siis tee need ise. Saad raudselt parema tulemuse. Tee neile kiire marinaad käepärastest vahenditest. Vaata, mis ürte aiast, poest või kuivatatud kujul maitseianeriiulist leiad (puhtaid ürte) ja sega mõned kokku. Tüümiani, peterselli jms. Sega see taimeõliga läbi ja kata minutipihvid võimalikult ühtlaselt mõlemalt poolt. Lao need üksteise otsa ja pane karpi, kilekotti või mässi fooliumisse. Jäta 10-20  minutiks seisma, selle aja jooksul jõuavad need ka toatemperatuurile tõsuta, mis tuleb küpsetamisel kasuks. Päikse käes ära mudidugi hoia. Kui väljas, siis varjus.

Aja grill hästi kuumaks ja heida pihvid hooletu liigutusega restile. Peaksid kohe äkilist särinat kuulma. Kuna minutpihv on nii läbi taotud ja õhuke, küpseb see väga ruttu. Ja kuivab ka ruttu. Seega minut-paar ühelt ja sama palju teiselt poolt, olenevalt kui kuumaks grilli said. Kui kahtledf, kas seest valmis on, võta need selle aja jooksul siiski grillilt ära, sest muidu kuivavad nad sul väga ära. Keera tegelased hoopis fooliumisse, kõik kokku. Las seal mõtlevad veidi eksistentsiaalseid mõtteid ja jagavad kuumust üksteisega ning levitavad endi sees sügavamatesse kihtidesse. Viiest minutist piisab. Siis serveeri. Vala peale fooliumisse kogunenud mahl ka.