Grillkana

Ülimaitsvat suitsumaitselist grillkana on ehtsal grillil õues teha tegelikult ülilihtne.

Lisaks broilerile vajad:

Õli
4 spl
Soola
1 spl
Purustatud pipart
0,5 spl
Tüümianit
2 spl
Loorberilehti
3 tk
Rosmariini
2 spl

Kuivata broiler majapidamis salvrätikutega ära (pesta pole mõtet) ning kata siis pintseldades taimeõliga. See on oluline, sest nii jaotub kuumus kanal ühtlasemalt, tekib krõbedam koor ja lisaks, või õigemini esmajärjekorras, lahustuvad õlis nende maitseainete eeterlikud õlid, mida kasutame. Esmalt puista kanale omajagu mitte liiga peenikest meresoola. Siis pipart. Ning siis omavahel segi aetud kuivatatud rosmariini, tüümiani ja purustatud loorberilehtede segu. Proovi katta võimalikult ühtlaselt.

Siis pista kana restile nii, et otse selle all kuumust kiirgavat sütt või gaasileeki ei oleks, ehk kaudsesse kuumusesse. Umbes 150-170 kraadi juures võiks kana niimoodi küpseda paar kuni kolm tundi. Ainus, mida pead jälgima on see, et kana ühelt poolt (sealt, kust kuumust tuleb) liiga brünetiks ei läheks ning vajadusel keera kana teine külg sinna poole või pane ette mingi teravat kuumust veidi tagasi peegeldav fooliumitükk vms.

Fooliumist võid voltida ka väikese kandiku kana alla, et sinna, mitte tulikuumale grillile, kukuks kanalt nõrguv õli ja rasv.

Kohe küpsetamise alguses lisa sütele ka suitsulaaste, samuti anna üks surakas suitsu päris lõpetuseks. Me ei tee suitsukana, aga suitsumaitseline grillkana on just täpselt see, mille pärast seda kõike üldse grillil teha on mõtet.

Kui aeg möödas ja tundub, et kana võiks valmis olla, siis igaks juhuks kraadi ka lihatermomeetriga. Pooltoores kana on selle vastand, mida sa pakkuda tahaks.