Grillitud spargel

Värske spargel on mõnus asi. Maitseb toorelt minu meelest täpselt nagu hernekaun, aga grillitult... mmmm. Igatahes saab sellest paari minutiga eriti ägeda eelroa.

Vaja läheb:

Sparglit (daa!)
Punt
Õli
2 spl
Laimi/Sidrunit
Pool
Soola ja pipart
Tundega

Pese sparglid ja lõika või murra neil jalg ära kui see puitunud paistab olevat. Kuivata sparglid natuke kuivemaks ja pane kilekotti. Vala sinna peale sorts taimeõli (mitte extra virgin), pigista umbes poole sidruni mahl (olenevalt su sparglite hulgast muidugi) ja lisa soola-pipart. Lobista kilekott korralikult läbi, et kõik ühtlaselt seguneks ja sparglid marinaadiga kaetud saaks. Edasi võid neid pool kuni paar tundi külmkapis hoida ja marineerida, aga sama hästi võid need ka kohe seejärel grillile laduda. Mõni minut kummaltki poolt ja õige mõnus eeroog on valmis.