Grillitud mais

Maisi grillimine on aina populaarsust kogumas, sest see on lihtne, efektne ja maitsev eelroog või lisand põhiroa kõrvale.

Vaja läheb:

Maisitõlvik (keedetud)
Igaühele
Või
Piisavalt
Sool
Üksjagu

Kõige lihtsam on, kui ostad juba valmiskeedetud maisitõlviku. Ega päris toorest Eestis sageli ei leiagi, ja ise keetmisega mässata pole ka otsest mõtet, kuigi eks ta vist uhkem oleks. Igatahes soovitan siinkohal minna lihtsama vastupanu teed ja osta keedumaisi. Võta see pakendist välja ja kuivata köögisalfakatega ära. Sulata või ning pintselda maisitõlvik sulavõiga üle ning raputa seejärel sellele ühtlaselt soola. See jääb sulavõi peale nüüd hästi kinni, eks ole.

Edasi pane maisitõlvikud grillrestile (või veel parem, grillplaadile, sest siis on kuivamise oht väiksem) ning keera neid mõne aja tagant pisut ümber. Vaata, et liiga kauaks ei jääks, sest mais võib kergesti ära kuivada, isegi kui see välimuse poolest üle küpsenud ei paistagi. Aga kindlasti jälgi ka seda, et mais liiga tumedat värvust ei omandaks, vaid ilusasti kuldpruun oleks, nagu pildil!