Grillitud krevetid paprika-sidruni marinaadis

Krevettide grillimine on selles mõttes lahe, et sa saad toorest lihast valmis toidu teha kahe minutiga. Lisaks maitsevad veidikeseks marinaadi pistetud krevetid väga mõnusalt.

Marinaadi jaoks (kui teed vaid u 10 krevetti):

Taimeõli
0,5 tassi
Paprikapulbrit
Värvi järgi
Sidruni mahl
Pool
Meresoola
1 tl
Pipart
Näputäis

Osta värskeid koorimata krevette. Nagista neil kest ära, aga jäta saba alles, sellest hea süües kinni hoida.

Vala kaussi õli ja sega sinna sekka pipar, sool, poole sidruni mahl ja nii palju paprikat, et marinaad kenasti rikkalikult punaseks värvub. Sega kõik hoolega läbi ja pista krevetid sinna sisse, need ei pea marinaadiga üle ujutatud olema, aga kindlasti sellega koos, seega raputa või sega kõik läbi. Nüüd pane krevetimarinaad pooleks tunniks külma ja valmista söed ette. Aja need päris kuumaks ja kui pool tundi möödas, too krevetid välja. Lao need restile ristisuunas, et läbi restivahede ei kukuks ja grilli umbes minut ühelt ja minut teiselt poolt. Kaant ei ole vaja peale panna, vaid siis kui üliseid krevette leek liiga ahnelt nilpsama hakkab, pane kaas mõneks hetkeks peale, et see tule summutaks. Krevette ära üle 3 minuti küpseta, muidu muutuvad need kummiseks. Aga kui küpsetad just paraja aja siis.. Oi, need on head.