Grillitud kanatiivad laimiga

Kanatiivad on üks kõige klassikalisemaid grillroogi üldse. No ja seda klassikat võib teha väga erineval moel.

Kasuta näiteks:

Kanatiibu
Pakk
Laimi
1 tk
Taimeõli
0,25 klaasi
Tabasco kastet
Piisavalt
Worcestershire kastet
Sorts
Soola
Piisavalt
Suhkrut (võimalusel pruuni)
1 spl

Kõht läks tühjaks. Tegin külmiku lahti ja leidsin sealt paki maitsestama kanatiibu. Ega’s muud kui tiivad välja, et need veidigi toatemperatuurile jõuaks tõusta ning samal ajal kärmelt marinaadi tegema. Marinaadi aluseks valasin kaussi portsu viinamarjaseemneõli, pigistasin sinna ühe laimi mahla, surasin juurde Tabascot, soola ja törtsu Worcestershire kastet ning segasin nii hästi läbi kui sain. Vesi ja õli ju teadupärast suured semud ei ole ja ei segune, aga mingiks hetkeks saab enam-vähem ühtlase vedeliku. See polnud mingi retsept, eks, lihtsalt asjad, mis silma hakkasid ja tundusid omavahel passivat. Nii oligi, esimese maitsmise peale panin vaid soola juurde, muidu sobib väga hästi.

Nüüd kallasin kaussi kanatiivad ja segasin kätega kõik läbi. Ideaalis võinuks need tiivad nüüd seal marinaadis tõesti ka marineeruda jõuda, näiteks tund aega. Aga mul kõht juba korises ja sellist aega ma neile ei võimaldanud. Panin aga esmalt natukeseks otsesele kuumusele, siis üsna kiiresti kaudsele, küpsetasin kokku ehk umbes tunni, sest mulle meeldib, kui kanatiibadel kont ikka lahti tuleb. Küpsemise ajal pintseldasin seda sama marinaadi mõned korrad ka tiibadele peale, sest need ei jõudnud seal ju eriti palju maitset sisse imada selle lühikese ajaga, mis ma neile enne marineerumiseks andsin.

Kui tundus, et kanatiivad valmimas on, kallasin marinaadisegusse suhkrut ja segasin kõik uuesti hoolega läbi, et suhkur lahustuks. Miks? Ikka selleks, et kana peal see segu kenasti karamelliseeruks ja tiibadele mõnusat magusat maitset annaks. Pintseldasin selle seguga tiivad üle ja tõstsin nüüd otsesele kuumusele. Vaid lühikeseks ajaks. Olenevalt kuumusest peaks sobiba 0,5-2 minutit.

Siis tiivad grillilt maha ja lauale. Kõrvale võtsin lihtsalt salatit, mingi kartul-riis sinna juurde ei isutanudki.

Hea sai. Parajalt magus, parajalt hapukas ja parajalt küps.