Grillitud herned

Mingil huvitaval põhjusel ei olnud ma kunagi herneid grillinud. Kui ma selle ootamatu augu oma grillimiskogemuses avastasin, proovisin asja kohe järgi. Ning tuleb välja, et see on väga hea idee!

Kui herned on valmis, pane hernekaun tervena, avamata, grillrestile ja küpseta teraval kuumusel seni, kuni kaun juba päris pruun või koguni must on. Siis võta herned grillilt ja pane jahtuma. Mõne aja pärast ava kaun ja pista sealt maitsvad magusad, kuumad ning natuke grillimaitselised herned lõbusasti suhu. Kui herned alles toored, siis on ju kogu kaun söödav! Pane taas kaun grillile, aga kuna seekord sööd ju kauna ennast, siis ära seda mustaks kindlasti põleta, isegi pruuniks ei ole vaja, piisab paarist grillrestitriibust siin-seal ning üldiselt vaid mõnest minutist. Siis võta grillilt ja serveeri muu toidu kõrvale mõni kaun kaunistuseks või näksi ise ajaviiteks ära. Tervet toitu kummastki ei saa, aga efekti ja maitse pärast natuke huvitavat näksimist küll.