Grillitud austrid
Austrite grillimine on lihtne, efektne ja maitsev viis üks huvitav eelroog valmistada.
Osta värskeid austereid ja palu karpi ka jääd pakkida, et need kindlasti värsked oleks ka selleks ajaks kui koju jõuad.
Kaste:
- Või
- 50g
- Küüslauk
- 3 küünt
- Tšillikaste
- törts
- Sidrunimahl
- 1 spl
- Sulata või ära ja lisa hakitud küüslauk. Prae, kuni esimesed küüslaugutükid hakkavad pruunistuma. Lisa törts tšillikastet ja sidrunimahla. Sega läbi. Lase soojas kohas seista, aga mitte praadida.
- Ava auster austrinoa või näiteks taskunoa konserviavajaga. Selleks pane kätte pajakinnas või mässi käe ümber käterätik, esiteks käe kaitseks, juhuks kui nuga käes libiseb, teiseks aitab see austrist tugevasti kinni haarata. Hoia austrit nii, et karbi siledam pool jääb peale. Suru lühike ja tugev tera austri liigendi lähedal asuvasse avausse või põhimõtteliselt mis iganes kohta, kuhu see tera kindlamalt sisse läheb. Keera tera peos tugevasti. Loodetavasti annab auster alla ja karp avaneb.
- Püüa austrit alumises karbis nii hoida, et karbis olev naturaalne austrimahl maha ei loksuks. Tõmba noaga karbi põhjast läbi, et auster selle küljes kusagilt kinni ei oleks, vaid loksuks vabalt vees. Vala peale kastet ja pane auster koos karbiga grillrestile, otsesele kõrgele kuumusele. Kui auster keema hakkab ja kaste vähemaks keeb, ongi auster valmis. Ta ei pruugi välja näha just suurepärane, aga usu mind, maitse korvab välimuse.
-
Sulata või
-
pruunista küüslauk võis
-
Lisa tšillikaste ja sidrunimahl
-
Sellisena on kaste valmis
-
Elab veel
-
Nüüd jäi küll karp lahti
-
Vala kaste toorele austrile
-
Küpseta otsesel kõrgel kuumusel
Esitatud tekstide ja fotode kasutamine autori kirjaliku loata ei ole lubatud.