Pannilabidas

Puust pannilabidad

Isegi puust pannilabidate valik on poes kirju

Grill-labidas on abiks, et mõnda eriti habrast burgerit või kala ümber keerata. Ka siis on tark appi võtta lisaks ka grilltangid, mida teises käes hoides saad küpsetatava toidu kõige väiksemate kadudega ümber pöörata. Labidas, mida kasutad grillil, peaks olema metallist ja võimalikult õhuke, ehkki tugev. Õhuke või isegi terava servaga seepärast, et saaks selle küpsetatava toidu alla libistada võimalikult grillresti või -plaadi lähedalt.

Kui küpsetad toas või teflonpannil, siis eelista ikka kuumakindlast plastikust või puidust pannilabidat nagu mina. Parim puidust pannilabidas, mille olen peale põhjalikke otsinguid leidnud, pärineb ühest Haapsalu käsitööpoest ja on Eestis tehtud, tammepuidust ning meeldivalt ergonoomiline. Serv võiks veidi teravam olla, aga seda saab ka ise vajadusel lihvida. Puit ju.

Kui aga mingil tõhusamal pinnal, nt valurauast või roostevabast terasest grillrestidel grillida, siis on kõige otstarbekam kasutada metallist pannilabidat. Üldiselt sobib selleks tööks ka kõige odavam, mille kätte saad, see peab kõigi eelduste kohaselt lihtsalt vähem vastu, aga kuna odavad maksavadki umbes 1 €, siis pole suur asi neid ka igal aastal vahetada. Kui tahad, võid muidugi “tulevikku investeerida”, aga siis pead ka päris kalli ostma, et mingit erinevust kvaliteedis märkaksid. Üldiselt — ei tasu vaeva. Suuna oma tähelepanu parem asjalike grilltangide ostmisele ja võta odavaim grill-labidas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga