Köögiahi

Enamus grilltoite on tehtavad ka tavalises köögiahjus. Suurim erinevus on selles, et ahjus pole (õnneks!) lahtist tuld ning samuti ei õnnestu seal loomulikku suitsuaroomi tekitada. Hea uudis on see, et lahtist tuld lähebki grillides vaja haruharva ning suitsumaitse jaoks on olemas väike petuvõimalus — Liquid Smoke’i nimeline naturaalne suitsumaitse, vedel suits. Köögiahjus küpsetamise eeliseks saab aga lugeda stabiilse ja hästi kontrollitava kuumuse, mis on toiduvalmistamise juures üks kõige olulisemaid asju üldse. Eriti suur on vahe mugavuses söegrilli kasutamisega, aga samas on liigne mugavus muidugi ka igav ja palju mängulisust kaob küpsetamise juurest ära. Ma olen kindlal veendumusel, et kõik toidud maitsevad paremini kui need on küpsetatud ehtsate süte abil, aga köögiahju võimeid ma mingil juhul ei alahinda ning kasutan grillihooaja välisel ajal agaralt ka ise.

Köögiahi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga